به گزارش روابط عمومي دانشگاه:
نشست همانديشي بررسي چالشهاي خريد واکسن کرونا از منظر پزشکي، فقهي و حقوقي به همت کانون حقوق شهروندي دانشگاه و با همکاري معاونت دانشجويي و فرهنگي و باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامي واحد شهرکرد بهصورت مجازي برگزار شد.
دکتر وليالله نوري عضو هيئت علمي دانشگاه آزاد اسلامي واحد شهرکرد و دبير اين نشست در ابتداي جلسه به تبيين دغدغهها و چالشهاي فعلي جامعه در زمينه درمان بيماري کرونا و بهويژه مسائل مطرحشده درباره خريد واکسنهاي خارجي پرداخت و اظهار کرد: برگزاري چنين نشستهاي علمي ميتواند منجر به شفافسازي و آگاهسازي هرچه بيشتر در جامعه شود.
در ادامه معاون علوم پزشکي دانشگاه آزاد اسلامي استان چهارمحال و بختياري به بررسي بُعد پزشکي موضوع پرداخت و عنوان کرد: در توليد واکسن کرونا توجه به سه نکته کارايي و اثرگذاري واکسن، عوارض جانبي و ماندگاري اثر واکسن ضروري است.
دکتر شهرام مشهديزاده بيان کرد: شبکه بهداشت کشور يکي از موفقترين شبکههاي بهداشت جهان بوده و مديريت مبارزه با بيماريهاي همهگير شرق مديترانه سازمان بهداشت جهاني متعلق به ايران است.
معاون علوم پزشکي دانشگاه آزاد اسلامي چهارمحال و بختياري اطمينان داد که واکسن توليد ايران حتماً تأثيرگذار خواهد بود و اگر ايران واکسني را هم وارد کند، مراحل سختگيرانه و تستهاي تأييد فرآوردههاي دارويي را طي ميکند.
دکتر مشهديزاده ادامه داد: نميتوان اطمينان صد درصدي مبنيبر بيخطر بودن واکسن داد؛ چراکه اين بيماري نوپديد است؛ اما ميتوان به جرئت گفت که کمخطرترين خواهد بود.
وي بيان کرد: بايد به خادمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي اعتماد کرد، اگر در کشوري واکسيناسيون انجام شود کساني که واکسن را تزريق نکنند، بيشتر در خطر ابتلا هستند؛ چراکه افرادي که واکسينه شدهاند، ميتوانند براي ديگران عامل انتقال باشند؛ بنابراين اگر بنا شد در منطقهاي واکسيناسيون انجام شود، معقول است که همه استفاده کنند.
تعريف حق بر سلامتي چيست؟
رئيس دانشکده حقوق دانشگاه آزاد اسلامي واحد نجفآباد نيز خاطرنشان کرد: حق بر سلامتي، استفاده از فرصتها، امکانات و موقعيتهاي برابر براي بهرهمندي از يک زندگي شرافتمندانه و در راستاي کرامت انساني است.
حجتالاسلام دکتر مسعود راعي اضافه کرد: مبناي حق بر سلامت و بهداشت، ميثاق بينالمللي حقوق اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي است که در ماده ۱۲ اين سند بيان شده است هرآنچه در شرايط فعلي براي سلامت شهروندان موجود است، بايد ارائه شود و براي تحقق شرايط مطلوبتر تلاش حداکثري شود.
وي به موضوع مهم حق بر سلامت اشاره و تأکيد کرد: هر دولتي سه تعهد در قبال شهروندان خودش دارد؛ تعهد به شناسايي، احترام و اجرا. شناسايي حق سلامت در اسناد و مقررات داخلي وجود دارد، تعهد به احترام يعني همه صاحبان قدرت براي اين حق احترام قائل باشند و تعهد به اجرا يعني اقدامات لازم در اين زمينه انجام شود.
رئيس دانشکده حقوق واحد نجفآباد گفت: در نتيجه تهيه ملزومات درماني و ازجمله توليد و يا خريد واکسن ازجمله حقوق سلامت است. پس تعهد دولت در اين موارد يک تعهد بنيادين است و البته دولت به موجب اختيارات حاکميتي و با لحاظکردن منافع عمومي و مصالح جامعه ميتواند مطابق قانون محدويتهايي را اعمال کند که بهطور مثال از کدام کشور واکسن براي تأمين منافع عامه خريداري کند.