به گزارش روابط عمومي دانشگاه:
دکتر محمد قاسمي در جلسه توجيهي ويژه گروههاي کرسيهاي آزادانديشي استان چهارمحالوبختياري که بهصورت مجازي با حضور استادان در دانشگاه آزاد اسلامي واحد شهرکرد برگزار شد، اظهار کرد: محيطهاي دانشگاهي وظيفه سنگينتري در قبال پيشرفت فرهنگ، انديشه و علم در کشور دارند و کرسيهاي آزادانديشي، بستري براي تحقق گفتگو در فضاي جامعه هستند.
وي افزود: به گفته مقام معظم رهبري، يکي از کارها که بايد در مسائل گوناگون اجتماعي، سياسي و علمي انجام بگيرد، ميدان دادن به دانشجويان براي اظهار نظر است.
معاون فرهنگي و دانشجويي دانشگاه آزاد اسلامي واحد شهرکرد بيان کرد: مقام معظم رهبري در جاي ديگر، تسهيلگري و مديريت امکان تحقق آرا را جزء وظايف نظام اسلامي برشمردند و فرمودند که يکي از وظايف نظام جمهوري اسلامي حمايت سريع از برخورد افکار به شکل سالم است، اين کار ظرف و مجراي لازم دارد و اين مجرا بايد بهوسيله خود دوستان دانشگاهي و حوزوي در بخشهاي مختلف تنظيم شود.
دکتر قاسمي اظهار کرد: ويژگيهاي کرسيهاي آزادانديشي با توجه به تجربيات موجود چندساله دانشگاههاي کشور، اخلاق، منطق و آزادي است.
وي گفت: به تعبير مقام معظم رهبري نبايد از آزادي ترسيد و از مناظره گريخت و نقد و انتقاد را به کالاهاي قاچاق يا امري تشريفاتي تبديل کرد، چنان که نبايد به جدال و مراوده گرفتار شد و به جاي آزادي به دام هتاکي و مسئوليتگريزي پرداخت.
معاون فرهنگي و دانشجويي دانشگاه آزاد اسلامي واحد شهرکرد مطرح کرد: آن روز که سهم آزادي و اخلاق و منطق همه يکجا و کنار هم ادا شوند، آغاز روند خلاقيت علمي و تفکر بلند ديني در جامعه است که بستر لازم بر اين اتفاق بايد توسط خود دانشگاهيان تنظيم شود.
دکتر قاسمي عنوان کرد: نحوه دعوت به کرسيهاي آزادانديشي به اين صورت است که در واحدهاي دانشگاهي فرآيند ثبت نام به صورت گروه هاي 4 نفره انجام ميشود، يک مسئول گروه و سه نفر اعضا که دو نفر از اين گروه چهار نفره بهعنوان سخنران، دو نفر ديگر بهعنوان پژوهشگر گروه هستند. در مناظرات دو گروه، يکي بهعنوان موافق و ديگري به عنوان منتقد است که قبلاً موضوعات معرفي شدهاند.
وي افزود: از اهداف کرسيهاي آزادانديشي ميتوان ايجاد تحرکهاي ذهني و تربيت بهتر دانشجويان و افزايش سطح مطالعه همگرايي و تحقق آرا در فضاي دانشگاه و عامل گفتمانسازي و تصميمسازي حول مسائل کشور، ايجاد جريان سيال فکري و پيشرفت فرهنگي دانشگاه و مديريت فضاي احساسي دانشگاه به سمت فضاي عقلاني و فکري را نام برد.
معاون فرهنگي و دانشجويي دانشگاه آزاد اسلامي واحد شهرکرد خاطرنشان کرد: کرسي آزادانديشي، نشستي آزادانه، منطقي و اخلاقمدار هستند که با حضور طرفين، صاحب انديشه درباره موضوعات فرهنگي علمي فکري برگزار ميشوند؛ به نحوي که طرفين از نظر تعداد و سطح علمي، افراد متناسب باشند و اداره اين جلسه به عهده کارشناس مجري است که در نقش داور بوده و از انحراف کشيدن بحث جلوگيري ميکند.
وي بيان کرد: موضوعات فکري، سياسي، علمي، فرهنگي، اقتصادي، هنري و عقيدتي از موضوعات کرسيهاي آزادانديشي است و در يک دستهبندي کلي دو دسته موضوع عمومي و تخصصي براي کرسيها وجود دارد.