به گزارش روابط عمومي دانشگاه:
جلسه راهاندازي نخستين شتابدهنده استان چهارمحال و بختياري در محل دانشگاه آزاد اسلامي واحد شهرکرد به همت کميسيون اقتصاد دانشبنيان مجلس شوراي اسلامي و با مشارکت دانشگاه آزاد اسلامي و پارک علم و فناوري اين استان برگزار شد.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي چهارمحال و بختياري و شهرکرد در اين جلسه که در محل دانشگاه آزاد اسلامي واحد شهرکرد برگزار شد، اظهار کرد: بيش از ۹۸ درصد کلاسهاي مجازي در دانشگاه آزاد اسلامي به شکل عالي برگزار شده و وزارت علوم، تحقيقات و فناوري نيز از کارکرد دانشگاه آزاد اسلامي راضي است.
دکتر ابراهيم رحيمي افزود: دانشگاه آزاد اسلامي چهارمحال و بختياري، يکي از بهترين واحدهاي آموزشي در برگزاري کلاسهاي مجازي است. حدود ۴۰ سال، همه زيرساختها بر اساس آموزش حضوري بوده؛ اما با آمدن ويروس کرونا در عرض يک هفته چرخش خوبي در بخش IT و آموزش مجازي در اين دانشگاه انجام شد.
وي عنوان کرد: اين دانشگاه آزاد اسلامي در بخش پژوهشي بر اساس رتبهبندي سايمگو ۲۰۲۰، نهمين واحد دانشگاهي بين ۵۱۲ واحد دانشگاهي شناخته شده و چهار پژوهشگر برتر از دو درصد دانشمندان برتر جهان و فناور برتر از دانشگاه آزاد اسلامي واحد شهرکرد انتخاب شدند.

دکتر رحيمي خاطرنشان کرد: مزرعه ۴ هکتاري گياهان دارويي دانشگاه آزاد اسلامي واحد شهرکرد، ۶ تا هفت برابر حالت عادي بازدهي داشته و در اين مزرعه، آبياري به بهترين شکل و کمترين ميزان آب مصرفي انجام گرفته است. همه کارهاي مزرعه اين واحد دانشگاهي توسط دانشجويان و استادان انجام گرفت که نوعي کارآفريني و براي کار در مزرعه از نيروهاي بهزيستي استفاده شده که منجر به درآمدزايي شد.
وي تبيين کرد: دانشگاه آزاد اسلامي چهارمحال و بختياري با بيش از ۱۰ هزار دانشجو و ۱۲۵ رشته تخصصي از کارداني تا دکتري تخصصي، ۴۰ درصد آموزش استان را بر عهده دارد.
اخذ ۲۰ پروانه بهرهبرداري منابع کشاورزي
معاون پژوهش و فناوري دانشگاه آزاد اسلامي واحد شهرکرد نيز گفت: اين واحد دانشگاهي رتبه دومين انجمن علمي برتر کشور را به خود اختصاص داده و سال گذشته با بيش از ۲۰ هسته و شرکت فناور، توانست گام مهمي در زمينه کارآفريني و اشتغال بردارد.
بهاره بنيطالبي بيان کرد: ساخت اپليکيشن، ايجاد کلکسيون با ۸۰ نوع گياهان دارويي منحصربهفرد در مزرعه دانشگاه آزاد اسلامي واحد شهرکرد، اخذ ۲۰ پروانه بهرهبرداري منابع کشاورزي، ساخت محصولات کارگاهي و گرفتن گارانتي، ساخت کيت تشخيص بيماري کرونا و توليد الکل از فعاليتهاي پژوهشي در دانشگاه آزاد اسلامي استان چهارمحال و بختياري است.
لزوم تعريف استاندارد براي حمايت از دانشگاههاي شاخص
معاون فرهنگي دانشجويي دانشگاه آزاد اسلامي شهرکرد نيز مطرح کرد: مجلس شوراي اسلامي براي حمايت از دانشگاههاي شاخص که داراي هيئت علمي و طرحهاي پژوهشي بسيار هستند، استانداردهايي تعريف کند.

دکتر محمد قاسمي اضافه کرد: در زمينه پژوهش بايد زنجيرهاي از آموزش و پرورش آغاز و به دانشگاهها انتقال يابد. سازمانها نيز قسمتي از بودجه را به طرحهاي پژوهشي دانشگاهها اختصاص دهند و از ايدههاي خلاق و کارآفرين حمايت کنند.
هدف از سفرهاي رئيس مجلس به استانهاي مختلف
مشاور کميسيون اقتصاد دانشبنيان مجلس شوراي اسلامي هم تشريح کرد: هدف از اين ديدار و جلسه، علاوه بر حل مشکلات، تشکر از نيروهاي دانشگاه آزاد اسلامي واحد شهرکرد است. چهره استان چهارمحال و بختياري، چهره علم و فناوري بوده و رويکرد جديد مجلس، اين است که استانهايي که از بضاعت کمتري برخوردار هستند، مورد توجه قرار بگيرند.
دکتر مصطفي قانعي توضيح داد: هدف از سفرهاي استاني رئيس مجلس در بخش آموزش عالي، نظارت و ارزيابي در حوزه دانشبنيان بوده است. با توجه به ظرفيتهاي بالا، زيرساختها و امکانات خوب دانشگاه آزاد اسلامي استان چهارمحال و بختياري بايد يک شتابدهنده که همان مراکز رشد و شرکتهاي خصوصي هستند، ايجاد شود و دانشگاه آزاد اسلامي واحد شهرکرد، امکانات خود را در اختيار اين شتابدهنده قرار دهد.
مشاور رئيس مجلس شوراي اسلامي يادآور شد: شتابدهندهها، مجموعههايي هستند که معاونت علمي و فناوري رئيسجمهوري بهعنوان مجموعههاي ممتاز کشوري که از لحاظ حرفهاي و تخصصي ممتاز و در زمينههاي مختلف مورد تأييد بوده را به دانشگاه آزاد اسلامي واحد شهرکرد معرفي کرده تا اين واحد دانشگاهي با دراختيار گذاشتن فضا، امکانات و تسهيلات به شتابدهندهها، سهمي از آن شرکت يا مجموعه برداشت ميکند.