گروه استانهاي خبرگزاري آنا شهرکرد، انجمنهاي علمي دانشجويي متشکل از دانشجويان فعال، باانگيزه و با ظرفيتهاي بالا هستند که موجب تجميع و متمرکز شدن دانشجويان مشتاق به فعاليتهاي پژوهشي و علمي ميشوند.
بخش عمده اين ظرفيتها، ابتداي کار بهصورت بالقوه هستند و اگر دانشگاهها بستر مناسبي را براي فعاليت انجمنها فراهم آورند؛ بالفعل شدن اين ظرفيتها دور از دسترس نخواهد بود؛ بنابراين در راستاي ترويج روحيه علمي، توانمندسازي و ايجاد انگيزه در دانشجويان، دانشگاه بايد انجمنهاي علمي دانشجويي را فعال و حمايت کند.
انجمن علمي دامپزشکي دانشگاه آزاد اسلامي واحد شهرکرد يکي از انجمنهاي فعالي است که در اين شماره از سلسله گفتگوهاي خبرگزاري آنا با عنوان «توسعه دانشهاي نو با انجمنهاي علمي» به معرفي، موفقيتها، کارکردها، فعاليتها، برنامهها و مشکلات اين انجمن در مسير توسعه علم و دانش و دانشهاي نوين و تخصصي پرداخته ميشود.
بيشتر بخوانيد:
انجمنهاي علمي به اتوماسيون داخلي دانشگاه متصل شوند
شناسايي دانشجويان فعال و نخبه در انجمنهاي علمي
انجمنهاي علمي پايگاهي براي آغاز فعاليت دانشجويان
در اين گفتگو ميزبان ابوالفضل سليمانياصل، دبير انجمن علمي دامپزشکي دانشگاه آزاد اسلامي واحد شهرکرد هستيم که در ادامه مشروح آن را ميخوانيد.
آنا: انجمن علمي دامپزشکي واحد شهرکرد را با ذکر جزئيات، چگونگي تشکيل و نوع و حيطه کارکرد آن معرفي کنيد.
سليمانياصل: انجمن علمي دامپزشکي از همان سالهاي ابتدايي راهاندازي دانشکده دامپزشکي در دانشگاه آزاد اسلامي واحد شهرکرد فعاليت خود را آغاز کرد، اين انجمن از ۱۰ نفر عضو اصلي و بيش از ۴۰۰ نفر عضو از اعضاي دانشجويان کارداني دامپزشکي، دکتري عمومي دامپزشکي و دکتري تخصصي دامپزشکي تشکيل شده که در تمام زمينههاي دامپزشکي ازجمله داخلي دامبزرگ و کوچک، جراحي، مامايي، آبزيان، کلينيکال پاتولوژي، پاتولوژي، علوم تشريحي، فارماکولوژي، حياتوحش و ... کارگروههايي با بهرهگيري از دانشجويان فعال و باانگيزه دارد.
خوشبختانه در دانشگاه آزاد اسلامي واحد شهرکرد تعداد انجمنهاي علمي دانشجويي فعال زياد است و رقابت علمي ميان اين انجمنها در سالهاي اخير بيشتر از قبل ديده ميشود، همانطور که آگاهيد خوشبختانه در رتبهبندي که بهتازگي از فعاليتهاي انجمنهاي علمي دانشگاههاي آزاد اعلام شده انجمن علمي دامپزشکي واحد شهرکرد با کسب ۱۶۶ امتياز رتبه دوم انجمنهاي علمي سراسر کشور را به خود اختصاص داده است.
آنا: انجمنهاي علمي بهعنوان هستههاي تخصصي چه نقشي در پيشبرد علمي و توسعه علم و دانش بهويژه دانشهاي نوين دارند؟
سليمانياصل: انجمنهاي علمي با بهرهگيري از امکانات و زمينههاي عملکردي که از طرف باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاهها و مراکز رشد براي آنها فراهم ميشود، ميتوانند زمينه جوانهزدن و رشد دانشهاي نوين در تمام عرصههاي اين مرز و بوم باشند.
آنا: حمايت از انجمنهاي علمي دانشجويي را چگونه ارزيابي ميکنيد و مشکلات و چالشهاي مسير فعاليت خود را چه چيزهايي ميدانيد؟
سليمانياصل: معتقدم دانشجويان بيشتر از آنکه نياز به حمايتهاي مالي داشته باشند، نياز به تشويق و حمايتهاي معنوي هرچه بيشتر مسئولان براي پيشبرد اهداف علمي خود دارند، متأسفانه شرايط تحريمهاي ناجوانمردانه مشکلات فراواني براي قشر دانشجو ايجاد کرده است؛ اما با وجود تحريمها، انجمنهاي علمي (واحد شهرکرد) با تمام سختيهاي موجود فعاليت خود را بيشتر از قبل ادامه دادهاند.
آنا: انجمنهاي علمي چگونه تقويت ميشوند تا در پيشبرد علم موفق باشند؟
سليمانياصل: اساس پيشرفت يک انجمن همانطور که گفتم حمايت هرچه بيشتر مسئولان است، مسلماً براي تقويت بنيان انجمنهاي علمي نياز به يک شوراي مجرب و باتجربه است که با راهنمايي و حمايتهاي استادان عملکرد بهتري از خود به جا بگذارند.
آنا: نحوه همکاري مسئولان مربوط در دانشگاه با انجمن شما چگونه است؟

سليمانياصل: همکاريهاي بسيار خوبي از طرق مختلف با انجمن دامپزشکي دانشگاه آزاد اسلامي واحد شهرکرد وجود دارد؛ براي مثال برگزاري کارگاهها و بازديدهاي علمي متعدد با همکاري باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد شهرکرد و مرکز رشد دانشگاه در سالهاي اخير بوده است.
از مهمترين اين همکاريها ميتوان برگزاري نخستين مسابقه علمي دامپزشکي در کشور (دامتاپ ۱) در سطح ملي را نام برد که بيشک بدون همکاري باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان و مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامي واحد شهرکرد ميسر نبود و (دامتاپ ۲) هم در دستور کار قرار دارد.
آنا: چنانچه فعاليتهاي اجتماعي، علمي، فرهنگي و موفقيتها و دستاوردهايي داشتهايد، تشريح کنيد.
سليمانياصل: انجمن علمي دامپزشکي با افتخار سال ۱۳۹۷ نخستين مرکز قرنطينه و بازپروري حيات وحش وابسته به دانشگاه آزاد اسلامي را با مجوز رسمي از سازمان حفاظت محيط زيست استان چهارمحال و بختياري ايجاد کرد که در اين سالها بسياري از گونههاي مهم بعد از درمان و بازپروري توسط کارگروه حيات وحش اين انجمن به طبيعت بازگشتند.
از ديگر فعاليتهاي علمي ميتوان برگزاري نخستين مسابقه علمي دامپزشکي در کشور را يادآور شد، از فعاليتهاي فرهنگي هم ميتوان فعاليت گروه جهادي فانوس دامپزشکي که بنده مسئول پشتيباني اين گروه هستم را ذکر کرد که اعضاي اين گروه خالصانه در تمام عرصههاي جهادي حضور داشتهاند.
در اينجا از دکتر ابراهيم رحيمي، رئيس دانشگاه و دکتر جعفريان، رئيس دانشکده دامپزشکي واحد شهرکرد که هميشه ياريرسان ما در تمام زمينهها بودهاند، قدرداني ميکنم.
آنا: آيا در انجمن خود موفق به توليد محصول و يا موفقيتهاي ديگري شدهايد؟ (بهويژه فعاليتهاي کرونايي)
سليمانياصل: با ورود ويروس کرونا به کشور و همهگيري اين ويروس در کشور و سطح استان چهارمحال و بختياري گروه جهادي فانوس دامپزشکي تمام فعاليتهاي خود را در اين زمينه معطوف کرد که از فعاليتهاي صورت گرفته ميتوان ضدعفوني معابر شهري، نظارت بر ايستگاههاي ورودي شهر و مشارکت در توليد ماسک را يادآور شد.
آنا: و سخن آخر...
سليمانياصل: از تمام استادان که با حمايتهاي خود و تشويق انجمنها در انجام امور علمي هميشه ياريرسان ما بودهاند، کمال تشکر و قدرداني را دارم. بدون شک بدون ياري و حمايتهاي استادان موفق به کسب مقام دوم انجمنهاي علمي در سطح کشور نبودهايم.
در آخر سخنان خود را با بياني از بيانات گوهربار حضرت آقا به پايان ميرسانم که معظمله فرمودند: «نوآوري و ابتکار، شجاعت علمي، اعتماد به نفس شخصي و ملي و کارِ متراکم و انبوه، علاج کارِ پيشرفت علمي ماست.»