سامانه آموزشيار با قوانين و مقررات يکپارچه، مدافع حقوق دانشجويان و مدارک دانشگاه آزاد اسلامي است
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي تاکيد کرد: سامانه يکپارچه امور آموزشي دانشگاه آزاد اسلامي(آموزشيار) با قوانين و مقررات يکپارچه، مدافع حقوق دانشجويان و مدارک دانشگاه آزاد اسلامي است.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه آزاد اسلامي، دکتر محمدمهدي طهرانچي رئيس دانشگاه آزاد اسلامي صبح امروز در برنامه زنده تلويزيوني «امتداد الوند» حضور يافت و در خصوص شرايط دانشگاه آزاد اسلامي در زمان شيوع ويروس کرونا و چگونگي آموزش مجازي، گفت: با شيوع ويروس کرونا شرايط براي دانشگاه ها و نظام آموزشي کشورغافلگير کننده بود، اما خصوصيت انسان اين است که به شرايط پيش آمده سريع پاسخ دهد، از اين رو دانشگاه آزاد اسلامي وارد آموزش مجازي شد و در ترم گذشته سطح يک آموزش مجازي را پشت سرگذاشت.
وي افزود: دانشگاه آزاد اسلامي در ترم جاري وارد سطح دو آموزش مجازي مي شود و بايد شرايط بهتري براي دانشجويان ايجاد کند. در اين ترم شيوه ترکيبي آموزش حضوري و مجازي در اين دانشگاه اجرا مي شود، البته دانشجويان جديدالورود دانشگاه اواخر مهرماه، سال تحصيلي خود را آغاز مي کنند و براي دانشجويان حاضر دانشگاه، 12 جلسه کلاس آموزش مجازي و چهار جلسه کلاس آموزش حضوري برگزار مي شود که البته کلاس هاي حضوري دانشگاه با تعداد دانشجوي کم و حفظ کامل پروتکل هاي بهداشتي برگزار مي شود.
دکتر طهرانچي در پاسخ به سوال مبني بر اينکه تجربه آموزش مجازي در دانشگاه آزاد اسلامي چه ميزان به غافلگير نشدن اين دانشگاه در زمان شيوع ويروس کرونا کمک کرد، گفت: دانشگاه آزاد اسلامي داراي بزرگترين واحد مجازي کشوربا يک سيستم آموزش مجازي يکپارچه است که توانسته 280 هزار کلاس در هفته را به صورت برخط برگزار کند، البته مشکلاتي در همين رابطه وجود داشت، چرا که زيرساخت کشور کاملا آماده نبود و اينترنت هاي خانگي نيز از سرعت خوبي برخوردار نبود.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي با بيان اينکه کلاس هاي آموزش مجازي از 13 اسفند ماه سال گذشته شروع شد، گفت: کلاس هاي جبراني دانشجويان تا 16 فروردين به صورت کامل و برخط اجرا شد و از 16 فرورودين سال جاري تا 16 خرداد ماه نيز 30 ميليون نفر کلاس دانشجو در دانشگاه برگزار شد.
وي در خصوص برگزاري امتحانات دانشجويان در ترم گذشته، اظهار داشت: در اين دوره از امتحانات ترتيبي اتخاذ شد تا دانشجويان بتوانند در واحد محل سکونت خود امتحان بدهند.
دکتر طهرانچي در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه چه ميزان پروتکل هاي بهداشتي در کلاس هاي حضوري دانشگاه آزاد اسلامي اجرا مي شود، اظهارداشت: کلاس هاي حضوري دانشگاه آزاد اسلامي بصورت گروه هاي دانشجويي5 تا 7 نفره در يک کلاس 24 متري برگزار مي شود که بدون شک پروتکل هاي بهداشتي با ضريب بسيار بالا اجرا مي شود، البته ما اعتقاد داريم در جريان آموزش ارتباط بين استاد و دانشجو نبايد حذف شود.
شعار دانشگاه آزاد اسلامي در سال تحصيلي جاري يادگيري آموزش عميق است
دکتر طهرانچي با بيان اينکه مقام معظم رهبري به تحول در آموزش تأکيد کرده اند به طوري که «آموزش بايد عميق، کاربردي و فايده محور باشد»، گفت: بر اين اساس، شعار دانشگاه آزاد اسلامي در سال تحصيلي جاري نيز يادگيري آموزش عميق است. آموزش عميق در مقابل آموزش حفظ محور قرار مي گيرد. جريان آموزش مجازي ممکن است يک مقدار باعث سطحي شدن آموزش شود که بايد روشهاي نويني براي جلوگيري از اين اتفاق به کار گرفته شود. آموزش مجازي داراي دستورالعملهاي خاصي است که فقط برگزاري کلاس هاي برخط را شامل نميشود.
وي در ادامه در پاسخ به سؤال مجري برنامه در خصوص شرايط ميهماني و نقل و انتقال دانشجويان در ترم جاري گفت: يک اتفاق بسيار بزرگ در دانشگاه آزاد اسلامي افتاد و آن راهاندازي سامانه يکپارچه امور آموزشي دانشگاه به نام آموزشيار بود. دانشگاه آزاد اسلامي در گذشته 500 نظام آموزشي جدا از هم داشت که در سال جاري و با يک برنامه جامع تمامي سامانهها تحت عنوان آموزشيار يکپارچه و به صورت يک شبکه در آمدند.
وي افزود: در اين سامانه بحث ميهماني دانشجويان بسيار ساده انجام خواهد شد و بروکراسي هاي اداري حذف ميشود. البته در شرايط شيوع ويروس کرونا چيزي به عنوان ميهماني و انتقال دانشجويان دانشگاه آزاد اسلامي نخواهيم داشت، چرا که براساس دستورالعمل هاي صادره دانشجويان مي توانند در محل زندگي خود تحصيل کرده و امتحان دهند و شرايط آموزشي و آزمايشگاهي براي دانشجويان دانشگاه آزاد در محل زندگي آنان فراهم شده است.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي ادامه داد: در ترم گذشته و با شيوع ويروس کرونا حدود 5 هزار امتحان جامع دردانشگاه آزاد اسلامي در شهرهاي محل سکونت دانشجويان برگزار شد. دانشگاه آزاد اسلامي اين بستر را به منظور رفاه حال دانشجويان فراهم کرد.
وي با بيان اينکه نظام آموزشيار مانع برخوردهاي سليقهاي در واحدهاي دانشگاهي با دانشجويان ميشود، گفت: دانشگاه آزاد اسلامي از مردم، براي مردم و با مردم است و ما تلاش خود را ميکنيم که بتوانيم در اين شرايط با مردم و دانشجويان همکاريهاي لازم را داشته باشيم.
دکتر طهرانچي در ادامه در پاسخ به سؤالي مبني بر اينکه دانشگاه آزاد اسلامي در زمان شيوع کرونا چه اقداماتي براي رفاه دانشجويان انجام داده، گفت: در زمان شيوع ويروس کرونا مشکلات اقتصادي خانوادهها و سازمانها زياد شد و دانشگاه آزاد اسلامي نيز از اين مشکلات بي بهره نبود. اما با اين شرايط مقرر شد تا از دانشجويان فقط شهريه ثابت اخذ شود و فشار مضاعفي به دانشجويان و خانوادههاي آنان وارد نشود. همچنين در خصوص ارائه تسهيلات بانکي و وامهاي کمبهره قرضالحسنه نيز اقداماتي صورت گرفته است.
دکتر طهرانچي در ادامه در پاسخ به سؤال مجري برنامه در خصوص اينکه آيا دانشگاه آزاد اسلامي برنامهاي براي حرکت به سمت مهارت محوري دارد، گفت: مفهوم صندلي خالي در دانشگاهها در واقع پاسخ منفي جامعه به آموزش عالي است، براين اساس ما بايد در آموزش عالي براساس مطالبات مردم تغيير روش دهيم. دانشگاه آزاد اسلامي به اين موضوع بسيار جدي توجه کرده و براي آن برنامه دارد.
وي افزود: يکي از اقدامات دانشگاه در اين زمينه طرح پويش صنعت در دانشگاه آزاد اسلامي استان اصفهان است. در اين طرح دانشجويان در صنعت کارورزي انجام خواهند داد. رشتههايي که مشمول طرح پويش هستند، تنها محدود به رشتههاي فني نبوده و رشتههاي علوم پايه، علوم انساني و کشاورزي نيز در اين مقوله مشارکت داشته و در اين راستا ارتباط مؤثر و سازندهاي با اتاق بازرگاني اصفهان، برقرار خواهد شد و دانشجويان به صورت کارورزي در آنجا مشغول به کار ميشوند. در اين طرح اشتغال همراه با تحصيل به دست خواهد آمد.
دکتر طهرانچي با بيان اينکه دانشگاه آزاد اسلامي داراي دو رويکرد آموزش محور و مهارتمحور است، گفت: در اين رويکرد ما ميخواهيم ثابت کنيم که فرزندان اين کشور را دوست داشته و به فکر آينده آنها هستيم. همين موضوع باعث شد که در خيلي از واحدها ارتباطاتي با صنعت و محيط پيرامون دانشگاه برقرار شده که تأمين کننده آينده دانشجويان باشد. البته اين کار نيازمند طي يک مسير طولاني است، چرا که آموزش عالي مدرک محور بايد تبديل به آموزش عالي تخصصي محور و مهارتمحور شود تا آينده دانشجويان اميدبخش باشد.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي تاکيد کرد: در اين زمينه حرکتهاي خوبي شروع شده و يک ارتقاء در موضوع مهارتمحوري در دانشگاه آزاد اسلامي صورت گرفته است.
دانشگاه آزاد اسلامي به اشتغال فارغالتحصيلان اهميت مي دهد
وي با بيان اينکه در سال گذشته 100 هزار دانشجوي کارداني و کارشناسي به دانشگاه آزاد اسلامي اضافه شد، اظهار داشت: اين اتفاق در چند سال گذشته بيسابقه بود وعلت آن توجه دانشگاه به اشتغال فارغالتحصيلان بود، چرا که ما اعتقاد داريم بايد به فکر شغل آينده دانشجويان باشيم.
دکتر طهرانچي در ادامه برنامه در پاسخ به سؤالي مبني بر اينکه دانشگاه آزاد اسلامي چه برنامهاي براي پايان نامهها و رسالههاي دانشجويان دارد، گفت: در دانشگاه آزاد اسلامي يک سامانه به نام پژوهشيار راه اندازي شده که 100 هزار پژوهشگر در اين سامانه فعاليت داشته و شبکهاي از پژوهش در اين دانشگاه به وجود آمده است. در حال حاضرگروههاي پژوهشي در اين سامانه ايجاد ميشود، چرا که اعتقاد داريم يک نفر و يک پژوهش نميتواند به اندازه شبکهاي از پژوهش ها براي حل مسائل پاسخگو باشد.
ايجاد شبکه پژوهش در دانشگاه آزاد اسلامي به حل مسائل کشور کمک مي کند
وي خاطر نشان کرد: شبکه پژوهش در دانشگاه به وجود آمده که ميتواند به حل مسائل کشور کمک کند، در اين راستا اصالت شبکه براي هويت بخشي به تحقيق دانشجويان بسيار مهم است.در حال حاضر شبکه حل مسأله در دانشگاه به وجود آمده است. به عنوان مثال در سامانه پژوهشيار چندين پاياننامه و رساله با موضوع عاشورا پژوهي ثبت شده و نشان ميدهد در حال حاضر چندين نفر روي اين موضوع پژوهش ميکنند اين يک فرصت بسيار خوبي است.
وي با بيان اينکه دانشگاه آزاد اسلامي در گذشته به صورت زنجيرهاي اداره ميشد، گفت: امروز و با راهاندازي سامانههاي يکپارچه و شبکه دانشگاهي، دانشگاه آزاد اسلامي در حال گذار از يک زنجيره دانشگاهي به شبکه دانشگاهي است.
دانشگاه آزاد اسلامي به دنبال ايجاد شبکههاي اجتماعي علمي است
وي با بيان اينکه دنيا دارد به سمت شبکههاي اجتماعي پيش مي رود، گفت: ما ميخواهيم شبکههاي اجتماعي علمي ايجاد کنيم، اين اتفاق نيز با پاياننامه و رسالههاي دانشجويان صورت خواهد گرفت، چرا که سالانه بيش از 100 هزار رساله دکتري و 90 هزار پاياننامه ارشد درسراسر کشور توليد ميشود، وقتي اين تعداد تبديل به يک شبکه شود، مطمئناً ميتواند در حل مسائل کمک کننده باشد.
وي افزود: در همين راستا در تبريز در خصوص مسأله صنعت کفش و چرم بررسيهاي صورت گرفته، نظام مسائل آن تدوين شده و 600 مسأله براي اين صنعت تعريف شده است و دانشجويان ميتوانند با انتخاب پاياننامه و رسالههاي خود به حل اين مسائل کمک کنند.
وي در ادامه تأکيد کرد: ما اگر بتوانيم دانشگاه آزاد اسلامي را از زنجيره به يک شبکه تبديل کرده و به دانشجو در اين شبکه هويت دهيم، بسيار حائز اهميت است، چرا که با شکل گرفتن شبکه تحقيق و شبکه حل مسأله بسياري از مسائل حل خواهد شد.
کيفيت و کارآمدي اهداف اصلي دانشگاه آزاد اسلامي است
دکتر طهرانچي در ادامه در پاسخ به سؤالي مبني بر اينکه هدف دانشگاه آزاد اسلامي در گذشته توسعه کمي بوده و اين هدف امروز چه چيزي است؟، گفت: کيفيت و کارآمدي هدف اصلي دانشگاه آزاد اسلامي است. هر نقطه از شبکه دانشگاه آزاد اسلامي بايد بتواند کيفيت خود را بالا برده و براي منطقه کارآمد باشد. بايد بتوانيم هويت ملي را تقويت کرده و گسترش فضاي انقلابي را در دانشگاه داشته باشيم. دانشجويي که در دانشگاه آزاد اسلامي تحصيل ميکند، بايد از دانش اجتماعي بالايي برخوردار شود که تمام اين مسائل کارآمدي جوانان را فراهم ميکند. اين کارآمدي باعث ايجاد قدرت حل مسأله ميشود.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي تأکيد کرد: ما قصد داريم تا با تحقق کيفيت و کارآمدي، گام دوم دانشگاه آزاد اسلامي را در يک فضايي همراه با ارتقاي علمي و گسترش فضاي انقلابي پيش ببريم.
دکتر طهرانچي در ادامه در پاسخ به سؤالي در خصوص دفاع پاياننامه دانشجويان ارشد و دکتري در ترم گذشته گفت: زمان دفاع از پاياننامهها و رسالهها تا 30 مهرماه تمديد شده که دانشجويان ميتوانند براساس دستورالعملهاي صادره از پاياننامه و رسالههاي خود دفاع کنند.
سامانه آموزشيار، مدافع حقوق دانشجو و مدرک دانشگاه آزاد اسلامي است
وي خاطر نشان کرد:ما در حال حاضر وارد سامانه يکپارچه آموزشي شده ايم که با قوانين و مقررات يکپارچه خود مدافع حقوق دانشجو و مدرک دانشگاه آزاد اسلامي است و از هرگونه تخلف و جعل جلوگيري ميکند. در روز گذشته در اين سامانه 18 هزار ثبتنام دانشجويان انجام شده و پيشبيني ميشود امروز بيش از 30 هزار نفر از دانشجويان کارهاي ثبت نام خود را به صورت يکپارچه در اين سامانه انجام دهند. راهاندازي اين سامانه در جهت ارتقاي کيفيت و خدمات دانشگاه است، چرا که اين دانشگاه بايد به دانشجويان خدمات مناسب ارائه دهد و بتواند پاسخگويي مسائل آنان باشد.
دکتر طهرانچي در ادامه در پاسخ به سؤالي مبني بر چگونگي تحصيل استعدادهاي درخشان در دانشگاه آزاد اسلامي گفت: ادامه تحصيل دانشجويان استعداد درخشان بدون کنکور در مقطع بالاتر موضوعي است که در دانشگاههاي دولتي نيز وجود دارد. طبق مصوبه وزارت علوم، 20 درصد دانشجوياني که معدل بالا داشته و شاگرد اول باشند، مي توانند بدون کنکور در دانشگاه تحصيل کنند.
وي افزود: در سال جاري 8 هزار نفر در مقطع کارشناسي ارشد و 3 هزار نفر در مقطع دکتري استعدادهاي درخشان در دانشگاه آزاد اسلامي ثبت نام کردهاند که از اين تعداد پيشبيني ميشود 5 الي 6 هزار نفر در مقطع ارشد و 1500 نفر در مقطع دکتري با اين روش در دانشگاه پذيرفته شوند.
وي در ادامه در پاسخ به سؤال ديگري مبني بر اينکه آيا رشتههاي جديدي به رشته هاي قبلي دانشگاه آزاد اسلامي اضافه شده، گفت: مهم تر از رشته، توجه به جهت رشته است، در حال ايجاد دانشکدههاي جديدي در دانشگاه آزاد اسلامي هستيم، در همين راستا بنده در هفته گذشته در بندر خمير بزرگترين شهر تالابي ايران حضور پيدا کرده تا دانشگاه آزاد اسلامي بتواند يک دانشکده تالابي ايجاد کند. پس از ايجاد اين دانشکده رشتههاي محيط زيست، اقتصاد، مديريت گردشگري به خاطر زيست بوم خاص خود به اين دانشکده انتقال پيدا ميکند تا مردم اين منطقه بتوانند هم در اداره شهر به ارتقاي دانش دست پيدا کرده و هم درآمد خود را کسب کنند. در واقع بجاي اينکه رشته را تغيير دهيم، جهت رشته را عوض ميکنيم.
وي در پايان با بيان اينکه لازمه هر تغييري، تحمل، صبر، جديت و جهاد است، گفت: از تمام جوانان خوب کشور ميخواهم با ما همراه بوده تا بتوانيم گامهاي بزرگي براي ايران عزيز برداريم و آينده کشور را، آينده خوب و پر اميدي رقم بزنيم.
دکتر طهرانچي تأکيد کرد: به دنبال اين هستيم که دانشجويان دانشگاه آزاد اسلامي شعار و افتخارشان اين باشد که من دانشگاه آزاد اسلامي ام.
انتهاي پيام /