رئيس مرکز تحقيقات تغذيه و محصولات ارگانيک دانشگاه آزاد اسلامي گفت: استانداردسازي دستگاههاي مرکز تحقيقاتي براي اخذ مجوز از سازمان استاندارد در دستور کار قرار گرفته است و طبق آييننامه 17025 سازمان غذا و دارو و استاندارد ملي ايران تمامي تجهيزات بهينهسازي و بهروزرساني شدهاند.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ايسکانيوز، مراکز تحقيقاتي بهعنوان بازوي پژوهشهاي کاربردي و صنعتي در بطن دانشگاهها بهمنظور ايجاد بستري براي گزينش، شکوفايي و ماندگاري فرهيختگان علمي به منظور تحقق اهداف کلان دانشگاهي ايجاد شدهاند.
تمرکز پژوهش درحوزههاى پيشتاز علمى، ارتقا و تقويت کيفيت تحقيقات دورههاي تحصيلات تکميلي با همکاري واحدهاي پژوهشي دانشگاه، جهتدهي پژوهش در راستاي تامين نيازهاي ملي و منطقهاي، تدوين و واگذاري دانش فني و تجاريسازي نتايج تحقيقات دانشگاهي، تمديد و گسترش روابط تحقيقاتي موجود، ترويج روابط جديد با مراکز علمي پيشرفته داخلي و خارجي، شرکاي صنعتي، تجاري و شرکتهاي بزرگ از ديگر اهداف مراکز تحقيقاتي در واحدهاي دانشگاه آزاد اسلامي بهشمار ميرود.
دانشگاه آزاد اسلامي با بهرهمندي از 190 مرکز تحقيقاتي در گروههاي پزشکي، فني و مهندسي، علوم پايه و علوم پيشرفته در واحدهاي دانشگاهي سراسر کشور از ظرفيت تحقيقاتي عظيمي برخوردار است. ظرفيتهايي که ميتواند در واگذاري و انتقال دانش فني و تخصصي به مراکز رشد و پارکهاي علم و فناوري ايفاي نقش کند و سهم اقتصاد دانشبنيان را در سبد درآمدهاي دانشگاهي افزايش بدهد.
امير شاکريان رئيس مرکز تحقيقات تغذيه و محصولات ارگانيک دانشگاه آزاد اسلامي درباره آخرين دستاوردهاي تحقيقاتي اين مرکز اظهار کرد: ارائه خدمات آزمايشگاهي به صنايع و پژوهشهاي دانشگاهي از جمله پاياننامههاي دانشجويي و رسالههاي دکتري از مهمترين اقدامات ماههاي اخير اين مرکز تحقيقاتي بهشمار ميرود.
وي افزود: استانداردسازي دستگاهها و تجهيزات مرکز تحقيقاتي براي اخذ مجوز از سازمان استاندارد در دستور کار قرار گرفته و طبق آييننامه 17025 سازمان غذا و دارو و استاندارد ملي ايران تمامي تجهيزات بهينهسازي و بهروزرساني شدهاند. با اخذ اين مجوز مرکز تحقيقاتي تغذيه و محصولات ارگانيک ميتواند بهعنوان همکار سازمان استاندارد خدمات تاييديه به صنايع ارائه کند.
رئيس مرکز تحقيقات تغذيه و محصولات ارگانيک دانشگاه آزاد اسلامي بيان کرد: ايجاد ارتباط مستمر با ساير دانشگاهها و دستگاههاي اجرايي از ديگر محسنات اخذ اين مجوز است. از اين پس دانشجويان و دانشگاههاي سراسر کشور ميتوانند آزمايشهاي موثق و قابل اعتباري براي بروندادهاي علمي خود در اين مرکز تحقيقاتي بهعنوان همکار معتمد سازمان استاندارد ملي انجام بدهند.

شاکريان با اشاره به کمبود نقدينگي در صنايع و کاهش توليد کارخانجات در استان چهار محال و بختياري بيان کرد: اکنون در شرايط نابهسامان اقتصادي کشور بسياري از واحدهاي توليدي در اين استان محروم با رکود و کمبود نقدينگي مواجه شدهاند و امکان انعقاد تفاهمنامه و امضاي قراردادهاي همکاري ارتباط با صنعت بسيار کاهش پيدا کرده است. بعضي از صنايع در تأمين مواد اوليه با مشکلات روبهرو شده و ارتباط با دانشگاه براي آنها اولويتي ندارد.
وي ادامه داد: نبود منابع درآمدي و بودجهاي از جمله مشکلات عمده در مراکز تحقيقاتي بهشمار ميرود. ايجاد خط درآمدي مراکز تحقيقاتي مستقل از واحدهاي دانشگاهي ميتواند کمکي براي استقلال مالي و رشد مراکز تحقيقاتي بشود. اختيارات رؤساي مراکز تحقيقاتي بسيار محدود است و درباره حمايت از پژوهشگران و ايدهپردازان دانشگاهي معمولاً با مشکلاتي روبرو هستيم. ايجاد ارتباط بين مراکز تحقيقاتي کلانشهرها و شهرهاي کوچکتر ميتواند در تحرک همه مراکز موثر باشد.
رئيس مرکز تحقيقات تغذيه و محصولات ارگانيک دانشگاه آزاد اسلامي خاطرنشان کرد: طرحهاي بنيادين و کلان بهدليل محدوديت مالي و تصميمگيري در شهرهاي کوچک اغلب بينتيجه و مسکوت ميمانند، ضروري است ارتباط بين مراکز تقويت شود و طرحهاي کشوري و منطقهاي مورد حمايت قرار گيرند.